lauantai 10. syyskuuta 2016

Älä tule paha kakku!

Mä olin ihan unohtanut! KAKKU! Ensimmäisiä asioita mitä me häiden eteen tehtiin, oli kakku!

Elettiin alkuvuotta 2014, ja me O:n kanssa päätettiin mennä kahville Turun kauppahallin suhteellisen uuteen Piece of Cake - kahvilaan. Ja voi makuelämys! Herkkuperse pääsi leivostaivaaseen. Jo silloin taisin O:lle mainita, että sitten kun mennään naimisiin, kakku tulee täältä. Tilannetta ei yhtään helpottanut, että Suomen paras leipomo-titteli napsahti vuonna 2015.


Tässä vuosien saatossa on saattaanut muutama MBakeryn mansikka-passion leivosta upota kiduksiin, ja O totes, et se ei sitten ainakaan ole hääkakkuna.

Eihän siinä muu auttanut, kun pakottaa O:lle sokerihumala, ja suunnata huhtikuussa hääkakku maisteluun kauppahalliin. 12 eri kakkua allekirjoittaneen tuli maisteltua, O:n paria vähemmän. Sitten kierien kotiin miettimään mikäs kakkua nyt olis hyvä?

päädyttiin villit marjat kakkuun, joka oli kivan kirpeä, eikä liian makea.
Mä olen siitä harvinainen nainen, etten pidä suklaasta, ja normaalisti kakku on suklaapohjaisena, me tilattiin oma maisteluversio vaalealla pohjalla.
Toukokuussa pääsimme vihdoin maistamaan. Tämän kakun vein jopa hyväksyttäväksi kaasolle, joka sillon vielä ei tiennytkään tulevasta pestistään.





Kakku oli hyvä, mutta O halusi sinne vielä jotain extraa. Heinäkuussa varasimme alustavasti kakun. Ja toisen prototyypin, vanilijakreemillä. Ja tällä hetkellä se taitaa olla meille se numero ykkönen.
Ulkonäköä tässä on vielä vuosi aikaa miettiä. Väri ei tule olemaan kuitenkaan yllä oleva, vaan joku vaaleampi, meidän väreihin sopiva. Olishan sellainen amerikkalainen korkea kakku hieno, mutta 100km matka tekisi siitä logistisen painajainen. 
Suunnitelmissa on tehdä eri korkuisia puu pölkkyjä, joiden päälle yksittäiset kakut asetellaan.

Pakko kehua MBakeryä vielä, miten ripeästi he vastaavat sähköpostiin! Yleensähän kaikkia häihin liittyvää sähköpostia saa odottaa hiki karpalot otsalla pitkän aikaa.
Jos vaan Turun seudulla häitänsä viettää, tai siellä asustelee, voin lämpimästi suositella.
Ja kaikki 2017 morsiot ja miksei sulhotkin, jos se hääkakku vielä puuttuu, kannattaa ensi vuonna seurailla hääkakkusuunnittelu/-maistelu iltoja.
Luulen, että menen vielä ensi vuonna kaason kanssa uudelleen tuonna, R kun ymmärtää makean päälle enemmän kun noi miehet.

Saispa kakkua!

Tuleeko muille pareille kakku pitopalvelun kautta? Vai kenties jotain erilaista ihan leipomolta?


2 kommenttia:

Mrs B. kirjoitti...

Voi apua miten herkulliselta kuulostaa! <3 Mä haluan ehdottomasti meillekin jonkinlaisen kakun - mietittiin hetken ajan esimerkiksi cupcakeja "kakuiksi", mutta jotenkin perinteisempi kyllä vaan vetoaa enemmän... Isoin haaste on ehkä se, että Charlesille uppoaisi joku oikeasti makeampikin kakku - mä taas tällaisena perinteisenä suomalaisena tahtoisin jotakin sellaista kakkua, joka ei rupea tökkimään jo heti kahden suupalan jälkeen :--D

Mrs B. kirjoitti...

Jatkan kommentoivalla linjalla - allekirjoittaneen blogista löytyisi sulle siis haastetta! :--D

https://tahdoinjo.blogspot.fi/2016/09/haaaiheinen-kuvahaaste-check.html